Pieczen z ryb morskich

Posted in Uncategorized  by admin
September 10th, 2018

Pieczeń z ryb morskich . Ryby umyć, wypatroszyć, ściągnąć skórę, odciąć głowy, powtórnie umyć, oddzielić mięso od ości. Obraną cebulę opłukać, posiekać i udusić z dodatkiem masła. Bułki namoczyć, odcisnąć, rozdrobnić i dodać do cebuli. Poddusić chwilę mieszając, odstawić. Gdy ostygnie, zemleć w maszynce razem z rybą. Masę wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, dodać jajo, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z dokładnie wyrobionej masy uformować wąski długi wałek. Ułożyć na brytfannie wysmarowanej oliwą, powierzchnię wałka posmarować pozostałą oliwą i upiec w nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco z duszonymi ziemniakami i z surówkami. Pieczeń z ryb morskich można podawać również na zimno, kraje się ją w cienkie plastry, układa na półmisku, dekoruje marynowanymi grzybami, śliwkami z octu, ogórkiem, sałatą i jajami ugotowanymi na twardo. Podawać z sosem tatarskim pieczywem i sałatkami. Uwaga. Według zamieszc zonych niżej przepisów można przyrządzać potrawy zarówno z ryb morskich jak i słodkowodnych. [patrz też: zupa segedyńska, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: zupa segedyńska