Pieczona jagnięcina z ziółami

Posted in Uncategorized  by admin
February 26th, 2018

Rozgrzej piekarnik do 160C / 140C / gaz wentylatora 3. Dla jagnięciny, rozpraszają warzywa, liście laurowe i kilka gałązek rozmarynu do dużej brytfanny i skropić oliwą z oliwek. Za pomocą ostrego noża zrobić małe nacięcia całego baranka. Poke plasterek czosnku i małą gałązkę rozmarynu do każdego z nich. Usiądź baranka na wierzchu warzyw w brytfannie, dodać splash wina, a następnie gotować przez 2 godziny, jeśli chcesz to różowy, lub 2 godziny 15 minut dla ugotowane. Wyjąć z piekarnika, przenieść do tablicy i przykryć folią, a następnie odpocząć przez 45 minut 1 godz.
Aby sos, odlać większość tłuszczu z puszki, ale pozostawić warzywa i wszelkie soki mięsne. Umieścić puszkę na ciepło do karmelizowania na warzywa, a następnie wymieszać z mąką i smażyć na pastę. Stopniowo wmieszać wina, gotować przez minutę, a następnie wymieszać w magazynie i dusić, aż masz smaczny sos. Wciśnij sos przez sito do małego garnka i ogrzać.
Włącz piekarnik do 220C / 200C / gaz wentylatora 7. Do okruchów, blitz wszystko w malakserze i rozpraszać nad tacę. Piec w piekarniku przez 10-15 minut, aż ostry, a następnie ponownie blitz lub zerwać z palcami okruchów ponownie. Mogą być one wykonane z wyprzedzeniem i przechowywane w szczelnym pojemniku w ciągu 2 dni. Podawać jagnięcinę rzeźbione w plastry, posypane okruchów i dzbanek sos obok.

[przypisy: pizzeria Wieliczka, designerskie wieszaki, restauracja kielce ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: designerskie wieszaki pizzeria Wieliczka restauracja kielce