Pieczone kotleciki z ryb

Posted in Uncategorized  by admin
September 10th, 2018

Pieczone kotleciki z ryb . 75 dag ryby, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 cebule, jajo, 2 łyżki masła, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, cukier. Rybę opłukać, oskrobać łuski. Odciąć płetwy, umyć, wyrwać ości. Mięso i cebulę drobno posiekać. Ucierać w misce z jajem i łyżką masła. Masę wy mieszać z tartą bułką i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Rękami maczanymi w wodzie formować owalne kotleciki, spłaszczyć. Układać na blasze wysmarowanej masłem. Pozostałym masłem posmarować powierzchnię kotlecików. Upiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać zaraz po upieczeniu udekorowane plasterkami cytryny z sałatkami i ostry mi sosami, np. chrzanowym, kaparowym. Ryba zapiekana w mlecznym sosie 75 dag ryby, 1,5-2 szklanki sosu mlecznego, pół pęczka kopru, sól, pieprz, śmietany, łyżka masła Ogniotrwały półmisek wysmarować masłem, ułożyć rybę, osolić. Sos mleczny doprawić do s maku, 2 łyżki wymieszać ze śmietaną i koprem, pieprzem zalać rybę. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec. Podawać na tym samym półmisku, na którym zapiekano. Udekorować plasterkami lub cząstkami cytryny i zielonymi listkami pietruszki. Podawać z kluskami i surówką z porów. [podobne: ryba w zalewie octowej, , zupa segedyńska ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: podesty magazynowe zupa segedyńska