Pieczone łódeczki

Posted in Uncategorized  by admin
June 23rd, 2018

Składniki n 4 porcje:

  • 4 ziemniaki lub bataty
  • olej
  • przyprawy: pieprz, sól
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki młodego szpinaku
  • 16 małych kuleczek mozarelli

Ziemniaki lub bataty obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy kuchennym ręcznikiem papierowym. Wykrawamy z nich 16 większych kawałków na korpusy łódeczek i 16 mnieiszych kawałków na miniaturowe żagielki. Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i smarujemy olejem. Rozkładamy kawałki ziemniaków, skrapiamy olejem o oprószamy solą. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy w temperaturze 180 st. przez 20 minut. Pomidorki koktajlowe myjemy, suszymy i kroimy w plasterki. Listki szpinaku myjemy, mozarellę osączamy z zalewy. Do każdej łódeczki z ziemniaka przypinamy wykałaczką plasterek pomidorka, owiniętą listkiem mozarellę oraz żagiel. Oprószamy solą lub pieprzem.

[podobne: transkrypcje nagrań, Wypożyczalnia busa 9 osobowego warszawa, sklep internetowy z akcesoriami pneumatycznymi warszawa ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: sklep internetowy z akcesoriami pneumatycznymi warszawa transkrypcje nagrań Wypożyczalnia busa 9 osobowego warszawa