Potrawy pólrybne

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Potrawy półrybne . Sałatka włoska z ryby 25 dag ugotowanej ryby, śledź, 50 dag ziemniaków, 20 dag selera, cebula, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 50 dag ziemniaków, 2 jabłka, 10 dag włoskich orzechów, 25 dag ugotowanej ryby, 5 dag migdałów, 5 dag rodzynków, pół szklanki majonezu, szklanka białego wytrawnego wina. Cytryna, sól, cukier, 2 łyżki posiekanego kopru i naci pietruszki, 30 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodkowodnej, szklanka drobnej fasoli, 2 cebule, jabłko, pół łyżeczki mielonego ezombru, cytryna, ząbek czosnku, pół szklanki oliwy, pół śledzia, sól, cukier, pół pęczka naci pietruszki Seler i ziemniaki ugotować, pokrajać w kostkę. Obraną cebulę opłukać i drobno posiekać. Ugotowaną rybę oczyścić z ości, pokrajać w kostkę. Wymoczonego i oczyszczonego śledzia pokrajać w paski. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i musztardą, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z pieczywem. [hasła pokrewne: ryba po grecku magdy gessler, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba po grecku magdy gessler