Potrawy z konserw
Potrawy z konserw. Sałatka z makreli Puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, szklanka drobnej fasoli białej, jabłko, cebula, pół pęczka naci pietruszki, sól, cukier listkami sałaty. Zawartość puszki wymieszać z ugotowaną uprzednio fasolą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko pokrajać w kostkę, dodać do sałatki, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek, udekorować podawać z pieczywem. Sałatka z karpia podwędzanego woleju Puszka karpia, 3 ogórki. Ogórki umyć, obrać, pokrajać w wąskie paski, 2 jaja, pół pęczka kopru, sól wyłożyć na miskę i zmieszać z zawartością puszki (rybę uprzednio pokrajać w kostkę), dodać posiekany koper. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wyłożyć na półmisek . Ozdobić listkami sałaty i obłożyć cząstkami jaj ugotowanych na twardo. [podobne: , ryba o zapachu ogórka, jak sprawić flądrę ]