Rosjanie podaja do niej najczesciej konfitury, czasem zgrabnie polupany cukier z glowy

Posted in Uncategorized  by admin
August 8th, 2018

Rosjanie podają do niej najczęściej konfitury, czasem zgrabnie połupany cukier z głowy. Piją wrzątek nie dopuszczając do wystygnięcia napoju. Inaczej Anglicy, którzy przyjmując gości herbatą cup of tea (czyt. kapofti) – podają ją z reguły w filiżankach z dodatkiem mleka, niezależnie od rodzaju podawanych dodatków. Sposób podawania i nalewania herbaty w Anglii wiąże się ze specjalnym ceremoniałem. Dotyczy to zwłaszcza sposobu przygotowywania i nalewania. Najpierw nalewa się do filiżanki odrobinę mleka, następnie wsypuje cukier i dopiero przychodzi kolej na herbatę. Herbata taka to napój podawany sam, bez dodatków lub też z tzw. keksami. Częściej jednak goście zaproszeni na cup of tea są przyjmowani bogaciej. Występują tu różnorodne sandwicze, biskwity, ciasta, ciastka, keksy, a nawet torty i koniecznie orzechy w soli. Gospodyni stara się przy takiej okazji wykazać znakomitym kunsztem kulinarnym i znajomością sztuki dekoracji. Punktem ho noru jest podanie, choć części wyrobów przygotowanych według przepisów kuchni kontynentalnej, czyli europejskiej. [więcej w: ambrisentan, przesycanie aluminium, ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan przesycanie aluminium