Rosól rybny

Posted in Uncategorized  by admin
February 10th, 2018

Rosół rybny . Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować z nich wywar. Sprawione ryby opłukać, pokrajać na dzwonka, włożyć do wrzącego wywaru, dodać szczyptę pieprzu, gotować ok. 25 min. Rybę ugotowaną w wywarze podaje się oddzielnie na gorąco lub na zimno. Wywar przecedzić przez sito (jarzyny wykorzystać na sałatkę), doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną nać pietruszki. Podawać z kluskami krajanymi lub makaronem. Barszcz wigilijny z ryb Głowy i ości z karpia zalać osoloną wodą, dodać liść laurowy, obrany seler i cebulę oraz opłukane grzyby i gotować wywar ok. 1 godz. Umyte buraki obrać, opłukać i utrzeć na tarce o dużych otworach, dodać umyte i drobno pokrajane jabłka, osolić, zalać wodą i kilkakrotnie zagotować, odstawić i pozostawić na 1 godz. pod przykryciem. Przecedzić wywar i smak z buraków, połączyć z rosołem rybnym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z uszkami nadziewanymi g rzybami suszonymi lub pieczarkami. [hasła pokrewne: , restauracja Wieliczka, designerskie wieszaki ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: designerskie wieszaki restauracja Wieliczka