Róże jaglane z daktylami i bananami

Posted in Uncategorized  by admin
February 19th, 2018

Składniki:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • pół szklanki mielonych migdałów
  • szklanka maślanki
  • oliwa z oliwek
  • 8 daktyli bez pestek
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • pół łyżeczki cynamonu
  • kurkuma
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • syrop z agawy
  • sól morska

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy 10 minut. Mąkę mieszamy z migdałami, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczką sody oczyszczonej, szczyptą kurkumy i szczyptą soli. Daktyle i banana kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami syropu z agawy i dodajmy mąkę wymieszaną z dodatkami. Wlewamy 150 ml oliwy z oliwek, kaszę jaglaną, daktyle, banana i maślankę, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę nakładamy do foremek o kształcie róży do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. przez 25 minut. [podobne: wyposażenie stajni, restauracja Wieliczka, restauracja katowice ]

 

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: restauracja katowice restauracja Wieliczka wyposażenie stajni