Ryba pieczona w pergaminie

Posted in Uncategorized  by admin
September 11th, 2018

Ryba pieczona w pergaminie . Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, odciąć głowę i płetwy, umyć. Przygotowaną rybę oprószyć solą, zawinąć szczelnie w pergamin, ułożyć na brytfannie. Piec w nagrzanym piekarniku. Gdyby się nadmiernie rumieniła, skropić lekko wodą. Upieczoną rybę wyjąć z piekarnika, odwinąć z pergaminu, wyłożyć na półmisek. Udekorować zielonymi listkami pietruszki. Podawać z ziemniakami gotowanymi. Ryby pieczone w pergaminie przygotowuje się dla osób pozostających na diecie. Dlatego dodatki warzywne są uzależnione od rodzaju stosowanej diety. Ponieważ w żywieniu chorych stosuje się jedynie gatunki ryb chudych, do pieczenia w pergaminie również należy wybierać tylko chude ryby. Ryba pieczona z jajami Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawie, odkrajać płetwy, wykrajać oczy i skrzela, umyć. Oprószyć wnętrze ryby solą i pieprzem. Ułożyć na brytfannie, posmarować jedną łyżką masła. Upiec wstawiając do gor ącego piekarnika. W czasie pieczenia, po zrumienieniu ryby, skropić kilkakrotnie wodą lub wywarem z warzyw. Ugotowane na twardo jaja drobno posiekać. Stopić pozostałe masło, wymieszać z jajami i nacią pietruszki. Upieczoną rybę wyłożyć ostrożnie na półmisek, posypać posiekanymi jajami. Obłożyć ziemniakami z wody, udekorować zieloną sałatą. Podawać z sałatką z czerwonej kapusty. [patrz też: ryba w papilotach, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba w papilotach