Sałatka z muszlami i awokado

Posted in Uncategorized  by admin
September 19th, 2018

Składniki:

  • 1 awokado
  • pół puszki liczi
  • 10 szt. makaronu typu duże muszle
  • 50 g twarogu
  • 1 łyżeczka śruty kakaowej
  • sezam
  • 1 cytryna
  • olej sezamowy
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma

Makaron gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę. obieramy ze skórki i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Połowę awokado kroimy na plastry, drugą połowę miksujemy z twarogiem i kilkoma kroplami cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron napełniamy masą. Na półmisku układamy plastry awokado, owoce liczi i muszle. Całość polewamy resztą soku z cytryny i olejem sezamowym. Posypujemy sezamem, śrutą kakaową i przyprawiamy solą oraz pieprzem. [podobne: pizzeria flamenco, jedzenie w bagażu rejestrowanym, ryba po grecku magdy gessler ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: jedzenie w bagażu rejestrowanym pizzeria flamenco ryba po grecku magdy gessler