Salatka z wedzonej certy, piklinga lub sledzia
Sałatka z wędzonej certy, piklinga lub śledzia . Ryby oczyścić i dokładnie obrać z ości. Pokrajać w kostkę lub grubo posiekać. Ogórki oraz cebulę obrać, pokrajać w kostkę, wymieszać z rybą, doprawić do smaku. Majonez dodać do jogurtu i wlać do sałatki, całość wyłożyć na półmisek, udekorować listkami porów i czerwoną papryką. Podawać z pieczywem. Sałatka z wędzonej ryby z fasolą Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać dokładnie ości. Mięso drobno pokrajać, wymieszać z ugotowaną na sypko fasolą, posiekaną nacią pietruszki i oliwą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać sałatkę na półmisku, udekorowaną listkami: porów, z pieczywem i surówką z pomidorów. [więcej w: , , ryba po grecku przepis ewy wachowicz ]