Schab w sezamie

Posted in Uncategorized  by admin
September 24th, 2018

Składniki na 4 porcje:

  • 80 dag schabu bez kości
  • 2 jajka
  • pół szklanki mąki
  • po 2 łyżki jasnego i ciemnego sezamu
  • olej
  • 3 pomidory
  • ogórek
  • pół sałaty
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz

Mięso myjemy, osuszamy kuchennym ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry tej samej grubości. Układamy je na desce, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdy kotlet oprószamy przyprawami. Przygotowujemy 3 miseczki. Do jednej wbijamy jajka i rozkłócamy je widelcem. W drugiej umieszczamy mąkę. Do trzeciej wsypujemy bułkę tartą wymieszaną z ziarnami sezamu. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy 3 minuty z każdej strony. Podajemy z salatką z pomidorów, ogórków i sałaty. Skrapiamy ją oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

[więcej w: zupa segedyńska, gorący napój z araku, ryba o zapachu ogórka ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka zupa segedyńska