Szaszłyki rybne

Posted in Uncategorized  by admin
August 15th, 2018

Składniki:

  • 600 g filetów z białej ryby morskiej
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • pół żółtej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • olej
  • liść laurowy, sól, biały pieprz
  • natka pietruszki

Filety z ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, 100 ml oleju, pokruszony liść laurowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj. Filety posmaruj marynatą, przykryj i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin. Pomidorki i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę umyj. Paprykę pokrój na średniej wielkości kawałki, a pomidorki na połówki. Pieczarki oczyść, większe sztuki pokrój na ćwiartki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian kawałki ryby, pomidora, grzyby i paprykę. Piecz na rozgrzanym ruszcie lub smaż na patelni. Podawaj z kawałkiem cytryny i jasnym pieczywem. [więcej w: podesty magazynowe, Pizza Kielce, gabloty informacyjne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: gabloty informacyjne Pizza Kielce podesty magazynowe