Szaszłyki z brukselką

Posted in Uncategorized  by admin
September 21st, 2018

Składniki na 4 porcje:

  • 12 sztuk brukselki
  • 2 małe cebule
  • 6 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 10 dag kiełbasy
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • olej

Brukselkę myjemy, czyścimy z liści i odcinamy końcówki. Wrzucamy ją do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki czyścimy, suszymy i kroimy na ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kwadratowe kawałki. Szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypujemy do miseczki i zalewamy 2 łyżkami oleju. Mieszamy wszystkie składniki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian brukselkę, cebulę, paprykę i pokrojoną w plasterki kiełbasę. Całość polewamy marynatą, odstawiamy na 20 minut. Szaszłyki układamy na blasze przykrytej folią aluminiową i pieczemy 20 minut  w temperaturze 180 st.

[więcej w: ryba w zalewie octowej, pizzeria wieliczka, zupa rybna inaczej ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba w zalewie octowej węże do piaskowania zupa rybna inaczej