Szaszłyki z indyka i kalafiora

Posted in Uncategorized  by admin
September 23rd, 2018

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag liści szpinaku
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 kalafior
  • przyprawy: curry, sól, pieprz

Filety myjemy, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szpinak myjemy, blanszujemy w osolonym wrzątku i osączamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek, krótko przesmażamy. Posypujemy łyżką mąki i zasmażamy na rumiano. Dodajemy szpinak i smażymy 3 minuty, doprawiając do smaku solą. Na filetach rozkładamy farsz szpinakowy, posypujemy startym serem, zwijamy roladki i obwiązujemy bawełnianą nitką. Obsmażamy na oleju, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut. Kalafior myjemy, czyścimy i obgotowujemy w osolonym wrzątku. Wyjmujemy,osączamy i posypujemy curry. Roladki kroimy w plastry i nadziewamy na patyczki na przemian z różyczkami kalafiora. Podajemy z mieszanką ryżu białego z dzikim.

[więcej w: zupa segedyńska, gorący napój z araku, ryba o zapachu ogórka]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka zupa segedyńska