Sznycle drobiowe

Posted in Uncategorized  by admin
August 21st, 2018

Składniki na 4 porcje:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 15 dag pieczarek
  • masło
  • mleko
  • olej
  • 10 dag sera żółtego lub mozarelli
  • 1 jajko
  • mąka
  • cytryna
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz

Mięso płuczemy pod wodą i suszymy je na papierowym ręczniku kuchennym. Następnie dzielimy je na pojedyncze filety, każdy rozcinamy w poprzek na dwa plastry. Sznycle skrapiamy sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki i smażymy na jasnozłoty kolor. Kiedy powstały płyn odparuje, grzyby oprószamy przyprawami. Ser żółty kroimy w plastry, a następnie w paski. Jajko wbijamy na talerz i roztrzepujemy je widelcem razem z mlekiem i przyprawami. Kotlety oprószmy mąką, panierujemy w jajku i  bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Sznycle układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdym kotlecie kładziemy porcję pieczarek, całość przykrywamy ozdobnie paskami sera i zapiekamy 10 minut w temperaturze 180 st

[podobne: bramy segmentowe łódź, obróbka strumieniowo ścierna, ambrisentan ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan bramy segmentowe łódź obróbka strumieniowo ścierna