Szprotki lub sielawy wedzone

Posted in Uncategorized  by admin
June 7th, 2018

Szprotki lub sielawy wędzone . Rybki obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, ułożyć na okrągłym półmisku. Skropić oliwą i obłożyć plasterkami cytryny. Boki półmiska obsypać posiekaną pietruszką. Makrela wędzona – na gorąco Makrele obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, zdjąć ostrożnie filety, usuwając kręgosłup z ośćmi. Filety ułożyć na wysmarowanym oliwą ogniotrwałym półmisku i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Po zagrzaniu wyjąć, posypać posiekaną nacią pietruszki. Półmisek ozdobić listkami pietruszki. Podawać z pieczywem i surówkami. Uwaga. Tak samo można podawać wędzone ryby słodkowodne, śledzie i dorsze. [podobne: Fordanserki, , otwieranie wszystkich samochodów we warszawie ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Fordanserki otwieranie wszystkich samochodów we warszawie