Włoskie zrazy siekane

Posted in Uncategorized  by admin
August 21st, 2018

Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag mielonej cielęciny lub indyka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 suszone pomidory w oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • bułka tarta
  • czarne oliwki
  • świeża bazylia
  • przyprawy: sól pieprz
  • olej

Mięso z jajkiem wyrabiamy w misce. Obrany czosnek przeciskamy w prasce lub drobno siekamy. Pomidory osączamy z zalewy i kroimy na kawałki. Kapary oraz kilka czarnych oliwek siekamy. Do mięsa dodajemy czosnek, pomidory, kapary i oliwki. Mieszamy dokładnie, dosypując tyle bułki tartej, aby udało się formować kotlety. Kilka listków bazylii myjemy i suszymy na papierowym ręczniku kuchennym. Część odkładamy do dekoracji, resztę siekamy i dodajmy do mięsa. Doprawiamy do smaku przyprawami. Mieszamy i formujemy niewielkie owalne kotlety, każdego obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety po 8 minut z każdej strony. Przed podaniem dekorujemy je listkami bazylii. Podajemy z ryżem i bukietem sałat.

[podobne: bramy segmentowe łódź, obróbka strumieniowo ścierna, ambrisentan ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ambrisentan bramy segmentowe łódź obróbka strumieniowo ścierna