Wołowina holy basil z warzywami
Składniki na 2 porcje:
- 200 g antrykotu wołowego
- 1 saszetka pasty Holy Basil
- 10 pieczarek
- 1 garść fasolki szparagowej
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml wody
- sos rybny
- mąka z tapioki
- 200 g makaronu z mąki z brązowego ryżu jaśminowego
- olej
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę zblanszuj. Do miski włóż mięso oraz obrany i drobno pokrojony ząbek czosnku, wlej 1 łyżkę sosu rybnego, wymieszaj i odstaw na 10 minut do zamarynowania. N rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż wołowinę przez 2 minuty, mieszając. Mięso zsuń na bok patelni, dodaj obrane i przekrojone na pół pieczarki oraz fasolkę. Podsmaż. Wlej wodę, dodaj pastę Holy Basil i wymieszaj do połączenia smaków. Całość podsmażaj przez 1 minutę na mocnym ogniu. Danie podawaj z makaronem.
[hasła pokrewne: pizzeria flamenco, jedzenie w bagażu rejestrowanym, ryba po grecku magdy gessler ]