Wołowina holy basil z warzywami

Posted in Uncategorized  by admin
September 20th, 2018

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g antrykotu wołowego
  • 1 saszetka pasty Holy Basil
  • 10 pieczarek
  • 1 garść fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml wody
  • sos rybny
  • mąka z tapioki
  • 200 g makaronu z mąki z brązowego ryżu jaśminowego
  • olej

Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę zblanszuj. Do miski włóż  mięso oraz obrany i drobno pokrojony ząbek czosnku, wlej 1 łyżkę sosu rybnego, wymieszaj i odstaw na 10 minut do zamarynowania. N rozgrzaną patelnię wlej olej i smaż wołowinę przez 2 minuty, mieszając. Mięso zsuń na bok patelni, dodaj obrane i przekrojone na pół pieczarki oraz fasolkę. Podsmaż. Wlej wodę, dodaj pastę Holy Basil i wymieszaj do połączenia smaków. Całość podsmażaj przez 1 minutę na mocnym ogniu. Danie podawaj z makaronem.

[hasła pokrewne: pizzeria flamenco, jedzenie w bagażu rejestrowanym, ryba po grecku magdy gessler ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: jedzenie w bagażu rejestrowanym pizzeria flamenco ryba po grecku magdy gessler