Zupa a la Chile

Posted in Uncategorized  by admin
August 6th, 2018

Zupa a la Chile . Umyte, oczyszczone ryby obrać z ości, pokrajać na małe kawałki i skropić octem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i chwilę podsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie, skropić lekko wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Następnie włożyć rybę, posypać majerankiem, wlać 4 szklanki gorącej wody, posolić i dodać szczyptę pieprzu. Gotować przez 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Wtedy wlać wino, włożyć ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować nadal przez 20 min., po czym dołożyć obrane ze skórki i pokrajane w ćwiartki pomidory lub koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze przez 10 min. Białka ubić na sztywną pianę i przed podaniem wymieszać z ugotowaną zupą. Podawać zupę bardzo gorącą, posypaną posiekaną nacią pietruszki. [więcej w: , , podesty magazynowe ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: podesty magazynowe