Zupa a la San Domingo

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Zupa a la San Domingo . Ryby umyć, oskrobać łuski, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności. Odciąć płetwy, głowy i ogony. Ponownie umyć, oddzielić filety od ości i dokładnie oczyścić z resztek ości. Pokrajać na małe dzwonka. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, poddusić na małym ogniu, uważając, aby nie zrumienić cebuli. Następnie włożyć do rondla rybę oraz opłukany i odsączony ryż. Nadal smażyć wszystko przez ok. 5 min. Umyte ziemniaki obrać i pokrajać w kostkę. Kapustę umyć, drobno poszatkować. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę. Paprykę sparzyć, ściągnąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w kostkę. Przygotowane warzywa włożyć do dużego rondla, zalać czterema szklankami wrzącej wody, dodać podsmażoną rybę, ryż i koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Postawić zupę na małym ogniu, gotować powoli pod przykryciem przez 30 min. Przed podaniem sprawdzić smak zupa powinna być ostra i esencjonalna. Podawać bardzo gorącą, posypać nacią pietruszki. [hasła pokrewne: flamenco pizza, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: flamenco pizza