Zupa a la San Salwador

Posted in Uncategorized  by admin
February 2nd, 2018

Zupa a la San Salwador . Ryby umyć, oczyścić, opłukać, obrać z ości i zemleć w maszynce (w przypadku ryb atlantyckich należy je po oczyszczeniu wymoczyć przez 5 min. w zimnej wodzie z dodatkiem octu, osączyć, po czym dopiero obrać z ości i zemleć w maszynce). Selery umyć, obrać, opłukać, pokrajać w słomkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie plastry. W rondlu stopić masło, włożyć cebulę i selery, zrumienić. Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę, dołożyć do cebuli i selerów, skropić całość wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Przełożyć do większego rondla, wlać 4 szklanki gorącej wody, postawić na ogniu, dodać rybę i gotować powoli przez 45 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem włożyć na talerze po 2-3 plasterki obranej ze skórki cytryny. 75 dag ryby (leszcz, płoere, karasie, karp itp.), pół szklanki ryżu, duża cebula, ząbek czosnku, 4 łyżki oliwy sałatkowej, 4 z iemniaki, 3 pomidory, 25 dag białej kapusty, strąk zielonej papryki, łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 2 szklanki czerwonego wina, marchew, pietruszka, mały seler, liść laurowy, po 2-3 ziarna ziela angielskiego i pieprzu, 2 goździki, mały ząbek czosnku, pomidor, 3 cząstki pomarańczy, szafran, sól, 50 dag filetów ryby atlantyckiej, cytryna, 3 łyżki oliwy, duża cebula, mały kieliszek koniaku, sól [patrz też: , pizza Poznań, Restauracja w Olsztynie ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pizza Poznań Restauracja w Olsztynie