Zupa francuska I

Posted in Uncategorized  by admin
June 9th, 2018

Zupa francuska I . Marchew, pietruszkę i seler umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w słomkę. Jędrny pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać na ćwiartki. Wino zmieszać z wodą, dodać przygotowane warzywa, obrany i posiekany czosnek oraz cząstki pomarańczy. Lekko posolić i gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Rybę umyć, pokrajać w paski, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. W małym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć rybę i lekko podsmażyć na silnym ogniu. Dołożyć cebulę, skropić wodą, przykryć rondel. Dusić na małym ogniu przez 10 min., wlać koniak i jeszcze chwilę poddusić. Następnie wlać wszystko do rondla z gotującą się włoszczyzną i nadal gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min. Podawać z grzankami z bułki. Ryby sprawić, odciąć głowy i płetwy, wypłukać. Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, zagotować, dodać przyprawy i ryby, gotować do mi ękkości, a następnie przetrzeć wszystko przez gęste sito. Dodać maderę, przyprawić solą i pieprzem. Do każdego talerza wkładać po 2 cienkie plasterki cytryny, zalewać gorącą zupą. [hasła pokrewne: , , ]

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: