Zupa francuska II

Posted in Uncategorized  by admin
June 9th, 2018

Zupa francuska II . Warzywa umyć, obrać, pokrajać, włożyć do rondla. Oczyszczoną rybę umyć, pokrajać na dzwonka; z obgotowanych raków wyjąć mięso ze szczypców i szyjek. Do warzyw dodać rybę, raki, przyprawy korzenne i wino, zalać osoloną wodą. Gotować pod przykryciem 30 min., następnie przecedzić. Doprawić pieprzem i solą. Dodać posiekaną zieleninę. Podawać z grzankami. Nalewając zupę na talerze, wkładać do każdego pokrajaną rybę i raki. Zupa rosyjska Zupa rosyjska Uha Zupa segedyńska Ryby umyć, oskrobać z łusek, wypatroszyć, ponownie umyć, odciąć głowę, ogon i płetwy, przekrajać wzdłuż, oddzielić filety od ości. Oczyszczone mięso z ryb pokrajać w niewielkie kawałki (ok. 3 X 3 cm) i posolić. Głowę, ogon i płetwy razem z pokrajaną w plasterki cebulą zalać wodą, posolić, wsypać nieco papryki i gotować 30 min. na wolnym ogniu. Następnie wywar przecedzić, włożyć rybę razem z pokrajaną w makaronik zieloną papryką . Gotować 20 min. Doprawić do smaku solą i sproszkowaną papryką. Zupa powinna mieć bardzo ostry smak. Podawać z pieczywem. [więcej w: , opracowanie Planów kontroli procesów w firmie, badanie emg warszawa ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: badanie emg warszawa opracowanie Planów kontroli procesów w firmie