Zupa rybna inaczej

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Zupa rybna inaczej . Rybę umyć, oskrobać łuski, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowy, płetwy i ogony. Głowy oczyścić, umyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki. Włożyć rybę razem z głowami i warzywami do dużego rondla, zalać sześcioma szklankami zimnej wody, posolić, dodać przyprawy i gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i nadal gotować powoli przez 45 min. Następnie odcedzić wywar i wlać ponownie do rondla. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do wywaru. Zagotować, wlać śmietankę. Podawać z łazankami lub kostką z manny. Przed podaniem posypać posiekaną nacią pietruszki. Ryby wędzone, konserwy i potrawy półrybne -Wskazówki ogólne [przypisy: ryba w zalewie octowej, ryba w zalewie octowej, flamenco pizza ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: flamenco pizza podesty magazynowe ryba w zalewie octowej