Zupa wegierska

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Zupa węgierska . Ryby umyć, oskrobać z łusek, wypatroszyć, ponownie umyć, odciąć płetwy, ogon i głowę. Oddzielić mięso od ości, posolić, zalać wodą i gotować z cebulą przez 2 godz. Wywar przecedzić przez sito. Mięso z ryb pokrajać, ułożyć w rondlu, przełożyć. Jeszcze, posypać sproszkowaną papryką i solą. Zalać gorącym wywarem z przetartą cebulą i ugotować do miękkości, doprawić do smaku solą i sproszkowaną papryką. Rybę wyłożyć na głębokie talerze i zalać wywarem. Podawać z pieczywem. Zupa węgierska z karpia lub karasia Bułki pokrajać w drobną kostkę, zrumienić w piekarniku. Ryby umyć, oskrobać łuski, wypatroszyć, ponownie umyć, odciąć głowy, ogon i płetwy, wyjąć ości. Marchew i pietruszkę umyć, oczyścić, opłukać. Z ości, głów, marchwi i pietruszki zalanych wodą ugotować wywar (gotować ok. 1,5 godz.). Wywar przecedzić przez sito, marchew i pietruszkę przetrzeć. Mięso z ryb dokładnie oczyścić z oś ci, pokrajać w kawałki, wrzucić do wrzącego wywaru z przetartymi jarzynami, ugotować z dodatkiem soli, sproszkowanej papryki i liścia laurowego. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, dodać do wrzącej zupy, zagotować. Gdy ryba miękka odstawić, doprawić zupę do smaku solą, cukrem, sproszkowaną papryką, pieprzem i octem. Dodać posiekaną nać pietruszki. Podawać z grzankami. [hasła pokrewne: , ryba o zapachu ogórka, ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba o zapachu ogórka