Zupa wigilijna

Posted in Uncategorized  by admin
February 9th, 2018

Zupa wigilijna . Warzywa umyć, obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać ości i głowy ryb, zalać osoloną wodą, nastawić do zagotowania razem z umytymi grzybami. Cebulę w łusce opłukać, obrumienić nad płomieniem gazowym lub na płycie i wrzucić do wywaru. Gotować ok. 1 godz. Ugotowany wywar przecedzić przez sito. Masło stopić, wymieszać z mąką, lekko podrumienić, połączyć z wywarem. Zaprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać z łazankami. Krupnik z lina lub karpia Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, umyć, odciąć głowę, ogon i płetwy, pokrajać W dzwonka. Kaszę opłukać, zalać wodą i gotować. Gdy zacznie mięknąć, dodać pokrajane w paski warzywa i dzwonka ryby, ugotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, dodać posiekaną zieleninę. Podawać z pieczywem. [patrz też: barista, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: barista