Zupa z fladry lub plastugi z ziemniakami

Posted in Uncategorized  by admin
February 3rd, 2018

Zupa z flądry lub płastugi z ziemniakami . Z umytych, obranych i pokrajanych warzyw ugotować wywar. Flądrę oskrobać sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, skrajać filety. Mięso bez ości drobno pokrajać i udusić razem z posiekaną cebulą i masłem. Gdy jarzyny w wywarze zmiękną, przetrzeć je przez sito, połączyć z uduszoną flądrą. Oddzielnie ugotować obrane i pokrajane w drobną kostkę ziemniaki z dodatkiem soli oraz przypraw i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną, dodać zieleninę i przyprawić do smaku solą i pieprzem. 1,5 kg ryb, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, por, pietruszka) łyżka mąki, łyżka masła, sól, pieprz, pół pęczka kopru 75 dag ryby, 50 dag grzybów, 2 łyżki smalcu lub masła, pieprz, sól, pół szklanki śmietany, pół pęczka naci pietruszki 1 kg ryby, 50 dag warzyw mieszanych (marchew, cebula, pietruszka, seler, por), mały kalafior, pół szklanki zielonego groszku lub szparagów z konserwy łyżki sago , pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz [podobne: restauracja puławy, wyposażenie stajni, Pizza Kielce ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Pizza Kielce restauracja puławy wyposażenie stajni