Zupa z karasi

Posted in Uncategorized  by admin
February 3rd, 2018

Zupa z karasi . Ryby umyć, oskrobać z łusek, sprawić, opłukać, odkrajać głowy i płetwy. Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, dodać przygotowane karasie i gotować, aż ryby się rozgotują. Wówczas przetrzeć je przez gęste sito razem z jarzynami. Masło stopić na patelni, wymieszać z przesianą mąką, lekko zasmażyć, wymieszać z zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Zupę podawać z kostką z kaszy krakowskiej lub manny. Zupa z lina z grzybami Lina sprawić, umyć, zdjąć filety, wyjąc ości, pokrajać w kostkę. Umyte grzyby pokrajać w paski. Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać i zrumienić na smalcu, połączyć z grzybami, osolić, udusić do miękkości. Zalać wodą, zagotować, dodać przygotowaną rybę. Ugotować do miękkości, odstawić i połączyć zupę ze śmietaną, dodać posiekaną nać pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem lub ryżem. [więcej w: , , emg warszawa ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: emg warszawa