Zupa z mietusa

Posted in Uncategorized  by admin
February 9th, 2018

Zupa z miętusa . Miętusy sparzyć wrzącą wodą, ściągnąć skórę, usunąć wnętrzności. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować wywar, odcedzić. Przygotowane ryby pokrajać w kawałki, zalać wrzącym przecedzonym wywarem, ugotować do miękkości, dodać ugotowane oddzielnie sago, groszek lub szparagi i ugotowany pokrajany kalafior, pokrajaną w paski marchew oraz posiekaną nać pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem. Zupa ze szczupaka lub sandacza 1 kg ryby, szklanka wytrawnego wina, łyżka masła, 50 dag warzyw mieszanych (pietruszka, marchew, seler, por), 3 cebule, 2 żółtka, liść Iaurowy pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz Rybę umyć, oskrobać z łusek, wypatroszyć, wypłukać, odciąć głowę i płetwy, skrajać filety, wyjmując kręgosłup wraz z ośćmi. Mięso drobno pokrajać, wyjmując pozostałe ości. Włożyć do rondla zalać winem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Umyte war zywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, dodać ości, głowę i liść laurowy, ugotować wywar. Przetrzeć warzywa przez sito. Uduszoną rybę drobno posiekać, włożyć do rondla i zalać przetartymi przez sito warzywami z wywarem. Tuż przed podaniem zaciągnąć zupę żółtkami, dodać posiekaną zieleniną, doprawić do smaku solą i pieprzem. [więcej w: , barista, restauracja puławy ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: barista restauracja puławy